2019-12-11 10:20:47• hírek • Bede Emőke

Lassan, de biztosan emelkedik a felső légúti megbetegedések száma

A változékony téli időjárás már most érezteti hatását: a háziorvosok csak az elmúlt héten közel 500 felső légúti megbetegedést és 200 tüdőgyulladásos esetet regisztráltak.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott jelentés szerint az december 2. és 8. közötti héten 469 új felső légúti megbetegedést jegyeztek Szatmár megye területén. Életkori megoszlás szerint 60 páciens még az első életévét sem töltötte be, a 2 és 4 év közöttiek 80-an, az 5 és 14 év közötti betegek pedig 147-en voltak. A 15 és 49 év közötti személyek száma 114, az 50 és 64 év közötti betegek száma 43, a 65 év felettiek sorában pedig 25 megbetegedést jegyeztek a háziorvosok. Ami a tüdőgyulladásos eseteket illeti, az elemzett időszakban nem kevesebb mint 200 személyt diagnosztizáltak e betegséggel az orvosi rendelőkben.


Annak ellenére, hogy úgy a felső légúti megbetegedések, mint a tüdőgyulladásos esetek száma számottevően megemelkedett, szerencsére ez nem mondható el az influenzáról, ugyanis ebben a kategóriában újabb pácienseket továbbra sem regisztráltak. Fontos azonban kiemelni, hogy e számok csak hozzávetőleges képet adnak, hiszen számos esetben a betegek nem keresik fel az orvost, hanem házi praktikákkal vagy esetleg előző szezonból visszamaradt gyógyszerekkel kezelik magukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: