2009-12-29 10:00:08• hírek • Szatmar.ro

Kezdődik a kiárusítás?

A Dinamo Tamast Angliába, a Steaua Radát Arábiába adta el.

Még el sem kezdődött a téli átigazolási időszak (január 1), a két legismertebb román labdarúgó csapat, a Dinamo és a Steaua máris tevékeny résztvevője a játékospiacnak. Ám a hangzatos célokkal és kijelentésekkel ellentétben a két gárda nem igazolt új játékosokat, hanem eladta két alapemberét: Gabriel Tamas az angol West Bromwich Albionban, Ionut Rada pedig az Egyesült Arab Emírségekben található Al Nasr Dubaiban folytatja pályafutását.

Előző játékos átigazolása jó ideje nem volt titok, hisz a 42-szeres válogatott középső védőt jó ideje figyelte az angol élvonalba a tavaly feljutó, ám onnan rögtön ki is eső klub. Mivel a 26 éves futballista játékjoga az Auxerre tulajdona, a WBA egy millió eurót fizetett a franciáknak, míg a Dinamo megközelítőleg 300 ezer euróval vigasztalódhat. Amennyiben Tamas, aki korábban játszott már a Galatasaray, a Szpartak Moszkva és a Celta Vigo csapataiban is, megfelel a birminghami klub elvárásainak, akkor nyáron végleg Gera Zoltán egykori csapatának a tulajdonába kerül.



Tamas eddig mindig visszatért a Dinamóhoz, vajon most meddig bírja?


Ezzel szemben Rada átigazolása igazi meglepés volt még a mindig jól értesült sajtó számára is, főleg, hogy a Steaua legfőbb téli céljaként egy középső védő igazolását tűzte ki. Ám mivel a 27 éves játékos szerződése a nyáron lejárt és akkor ingyen távozhatott volna, a katonacsapat inkább úgy döntött, hogy elfogadja az arabok fél millió eurós ajánlatát. A kétszeres válogatott játékos másfél éves szerződést kötött, amely idő alatt megközelítőleg fél millió euró ütheti a markát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: