2011-09-01 16:02:52• hírek • Póti Orsolya

Alig változtak a tanszerárak a tavalyihoz képest

Az üzletek, bevásárlóközpontok polcai már tömve állnak a tanszerektől jelezve, hogy nemsokára kezdődik az iskola. A szülők és a diákok ma már sokféle felszerelés, írószer és füzet közül választhatnak: van, aki a minőségi termékeket részesíti előnyben, más pedig az olcsó, hagyományos tanszereket teszi kosarába.

Az iskolatáskák több mint fele már elkelt az egyik városközponti tanszerboltban, máshol pedig a füzet- és írószerkészletet kell pótolni. Még van egy kis idő az iskolakezdésig, de sokan már kezdik beszerezni a tanszerek javát: egyesek megfontoltan, be-benézve egyik másik üzletbe, összehasonlítva a termékek árát, mások jól megpakolva a kosarakat, olykor hasznavehetetlen dolgokkal is.

Vajon drágább lesz-e az idei tanévkezdés? - merül fel sokakban a kérdés. Ez vásárlótól is függ. Kérdezősködtünk, és megtudtuk, hogy a legtöbb üzletben a tavalyihoz képest nem változott bizonyos tanszerek ára, sőt vannak termékek, amelyeket olcsóbban is meg lehet kapni a tavalyinál.

Bár a vásárlók többsége nem is az olcsó tanszereket keresi, inkább vesznek drágább, de minőségre nézve jobb darabokat - magyarázta az egyik üzletvezető, aki a napokban több 100 lejen felüli iskolatáskát adott el, mint az attól olcsóbbat. És nem csak a táskák terén választanak így a szülők, hanem minőségi vízfestéket, tollat, színes ceruzát és füzeteket szereznek be az új tanévre.

A legtöbb üzletvezető és eladó nem érez visszaesést az elmúlt év eme időszakához képest, hiszen a tanszerek olyan dolgok, amit mindenképpen be kell szerezni. Azt már az ember pénztárcája dönti el, hogy futja e a márkás, minőségileg jobb tanszerekre, vagy sem.

Az árak között is körülnéztünk, és mi is inkább a színvonalasabb termékekre fektettük a hangsúlyt. A városközponti boltokban a füzetek 1-10 lej között vannak, modelltől függően, a tipikus biológia, földrajz és zenefüzetek már 1 lejért kaphatóak, a rajztömbök pedig 6-10 lej közötti árakon mozognak.

Egy doboz 12 darabos színes ceruza 8 lej, míg a 24 darabból álló szett 15 lejbe kerül. A minőségi vízfestékek ára pedig16-22 lej között mozog. Kapható filctoll, grafitceruza szett, mértani felszerelés , zsírkréta 10 lej alatt, és vannak 50-150 lej közötti töltőtollak is a kirakatban. Kis odafigyeléssel meg lehet úszni a tanévkezdést is viszonylag kevés pénzből, ugyanis nem kell mindent megvásárolni, ami épp szemünk elé kerül - bár sok esetben vonzó lehet a sok színes holmi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: