2009-08-24 14:56:48• hírek • Gozner Gertrud

Lármatüzet gyújtottak

Augusztus 22-én este a szatmárhegyi Kápolnadombon kilencedik alkalommal gyújtott az államalapítás emlékére lármatűzet a Szatmárhegyi Magyar Polgári Párt és a Szatmárhegyiek Baráti Köre társaság.

Szombat este kilenc óra körül több tucat fiatal gyűlt össze Szatmárhegy központjában, hogy részt vegyen a már hagyományosnak számító lármatűz gyújtásban, amelyre mindig az augusztus huszadikát követő szombaton kerül sor.

Rövid séta után a társaság felért a Kápolnadombra, ahol már várta őket a megrakott máglya. A település lakóival  kiegészülve végül közel száz fő figyelte a hatalmas tüzet, miközben Földi Tibor és Pándi Zsolt Táltostűz című dobjátékával hipnotikus hangulatot varázsolt a tűz mellé.

Juhász Károly főszervezőtől megtudtuk, hogy ez már a kilencedik alkalom, amikor lármatűz-ünnepséggel emlékezik meg Szatmárhegy az államalapításról. De emellett szeretnék feleleveníteni azt az ősi magyar hitvilágot is, amely pontosan Szent István színre lépésével ért végett.

A köszöntő beszéd után a nemzetközileg elismert thai-bokszoló, a település szülöttje Szűcs Barnabás beszélt a Szatmárhegyhez való kötődéséről, majd pedig Krakkó Rudolf, a szatmárnémeti Híd Egyesület elnöke a civil egyesületek a magyar nemzettudat építésében betöltött szerepéről tartott rövid előadást. Az estét a Polgármesteri Hivatal mellett megtartott bográcsozás zárta.


Lármatűz-gyújtással emlékeztek az államalapításra Szatmárhegyen.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: