2009-08-14 12:44:02• hírek • Szatmár.ro

Laptopot kapnak

A vidéki oktatás fejlesztését célzó programban részesülő vidéki tanintézmények laptopot kapnak tanévkezdésre.

A tanügyminisztérium és a Világbank is támogatja azt a programot, mely keretében a vidéki oktatás fejlesztését tűzték ki célul. A programban megyénk vidéki iskolái is részt vesznek. A napokban harminc laptopot kézbesítettek a Szatmár Megyei tanfelügyelőségnek. A támogatásban részesül majd például az ákosi, börvelyi, kálmándi, kaplonyi, szilágypéri, kökényesdi, szatmárhegyi, hadadi, mezőfényi stb. általános iskolák.

"Nagyon hasznos oktatási eszköz lehet adott esetben egy laptop. Sajnos nem tudunk minden iskolának küldeni, pedig szükség lenne rá. Szerencsére válság idején is megkapja néhány iskola a támogatást"- mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

A laptopokat hamarosan kézbesítik az iskoláknak, így a tanév megkezdésekor már használatba is vehetik azt. A laptopokat egyelőre főként a pedagógusok használják majd a nevelési és tanulmányi eredmények javításának érdekében.

A vidéki oktatás javítását célzó program keretében várhatóan egyéb hasznos oktatási eszközöket is küldenek majd a vidéki tanintézményeknek. Ezeket valószínűleg az a hat humánerőforrás központként működő óvoda fogja kapni, mely ősztől módszertani központként fog működni - magyarázta Kónya.

A Tariceanu kormány által még tavaly beígért számítógép ajándékozási programot végül teljesen leállította az új kormány. A program keretében 435 ezer kilencedikes és tízedikes diák jutott volna otthoni használatra számítógéphez.


Harminc laptopot fognak szétosztani a vidéki iskoláknak
Harminc laptopot fognak szétosztani a vidéki iskoláknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: