2009-01-12 12:16:22• hírek • Szatmár.ro

Kaplony: Fényi István-megemlékezés

Születésének  90. évfordulóján vasárnap Fényi István költőre emlékeztek szülőfaluja, Kaplony róla elnevezett iskolájában.

A rendezvény - amely az idénre meghirdetett Fényi István Év első momentuma volt - Vincze András iskolaigazgató üdvözlő szavaival kezdődött, majd Rózsa Piroska magyartanár, volt tanítvány emlékezett saját élményei és kritikusok írásai alapján Fényi Istvánra.

Sokakat meghatott annak a levélnek a felolvasása, amelyet a költő 60 évesen írt a kaplonyi iskola tantestületéhez, válaszként a kapott üdvözlő sorokért. Az ünnepi megemlékezésen szavalatok hangzottak el, Jónucz Alfonz magyartanár pedig két Fényi-verset zenésített meg, melyeket a tanítványokkal adott elő.

A rendezvény az iskola falán található emléktábla megkoszorúzásával ért véget. A kaplonyi iskola által meghirdetett Fényi István Év keretében albumot adnak ki a költőről, rajzversenyt szerveznek az iskola diákjai között, előadássorozatra kerül sor, halálának évfordulóján - szeptemberben - pedig megkoszorúzzák a sírját.

A kaplonyi fiatalok ünnepi előadása

A kaplonyi iskola névadójára emlékeztek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: