2010-07-05 10:28:08• hírek • Szatmár.ro

Láp Fesztivál Kaplonyban

A községnapszerű rendezvény főműsorában változás következett be, ugyanis Marót Viki egészségügyi okok miatt nem tudott eljönni - így helyette és a Nova Kultúr-Zenekar helyett a magyar Elvis és a Zanzibár szórakoztatta a közönséget szombat este - utóbbi műsorát a fiatalok, Komár Lászlóét főként az idősebbek élvezték. A buli sikerességéről elég annyit megjegyezni, hogy hajnali négykor ment haza az utolsó résztvevő.

A második Láp Fesztivál a helyi törpe-futballcsapatok tornájával kezdődött - a Pumák nem csak gyorsaságban, de ügyességben és gólszerzésben is felülmúlták ellenfeleiket, így ők lettek a bajnokok. Volt még kötélhúzás, futóverseny és tizenegyesrúgó verseny is. Mosdóczi Vilmos, polgármester kívánt jó szórakozást az egybegyűlteknek, majd a színpadon elkezdődött a kulturális műsor. Felléptek: a helyi fúvósok, az iskolások és az óvodások, a Kaplonyi Asszonykórus, a domahiadi kultúrcsoport, a táti mazsorettek.

Komár Lászlón és a Zanzibáron kívül a Kozmix koncertje is nagy sikert aratott. A kultúrprogram mellett a hagyományos ételek fémjelezték a fesztivált: a kaplonyi önkormányzat csapata vegyes gulyást és babgulyást készített, a magyarországi Táma Miklós egy 300 literes bográcsban sütött pörköltet, 70 kiló húsból, egy mázsa burgonyából, a kaplonyi asszonyok strudlit, a napkoriak lapcsánkát készítettek. A rendezvényen jelen volt Kaplony mindhárom magyarországi testvértelepülésének - Tát, Taktaszada, Napkor - a küldöttsége.


Mazsorettek nyitották a fesztivált
Mazsorettek nyitották a fesztivált


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: