2019-09-16 11:30:29• hírek • refszatmar.eu

Lankadatlanul focikupa a közösségekért

A sportról és főleg a fociról tudjuk azt, hogy közösségépítő lehetőség rejlik benne. Elég gyakran gyülekezetek, lelkészek, presbiterek, ifjak meg is ragadják ezt, és ennek ürügyén alkalmakat szerveznek, ahol lehet beszélgetni és mégjobban megismerkedni egymással.

Ezzel a céllal rendezte meg a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség Presbitériuma a Lankadatlanul Kupát, melyre meghívta a Németi-, az Ombodi- és a Batizi Egyházközség presbitériumát is.
 

A négyestorna vasárnap délután 16 órától kezdődött a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvarán, ahol Rácz Ervin házigazda lelkipásztor azzal az Igével köszöntötte az egybegyűlteket, mely a kupán is szerepel: „Erősítsétek a meglankadt kezeket, és szilárdítsátok a tántorgó térdeket!” (Ézsaiás 35,3)
 

Összesen hat, csapatonként három mérkőzés várt a presbiterekre, melyeket Takács Zoltán egykori bíró és labdarúgó fújt. Az első meccsen a németiek két góllal verték az ombodiakat, ugyanilyen arányban nyertek a szigetlankaiak a batiziak ellen. A lankaiak jó házigazdának bizonyultak, amikor 4-1 arányban vereséget szenvedtek a németiek ellen, (hogy is nézett volna ki az, ha megnyernek egy saját maguk által alapított kupát?) a batiziak pedig nyertek 2-1-re az ombodiak ellen, és kikaptak a németiektől két góllal. A záró meccsen a szigetlankaiak 3-0-ra győztek a szimpatikusan és örömmel focizó Ombod ellen, így a sorrend az első Lankadatlanul foci-kupán: Németi (9p), Szigetlanka (6p), Batiz (3p), Ombod (0p).
 

A szigetlankai parókia udvarán pedig következett a harmadik félidő, ahol jóízű beszélgetések tették szebbé az alkalmat. Szükség van arra, hogy az emberi kapcsolatokat ápoljuk, fontosabb ez, mint a falak építése, a jó élményeket pedig, amit Isten ad a közösségen keresztül, senki sem veheti el az embertől.


További képekért keresd fel a refszatmar.eu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: