2014-06-15 00:29:22• hírek • Kocsis Zoltán

Lángra lobbant a Pescarus nádrengetege

Szombat este 21.00 óra körül hatalmas füsttömeg emelkedett Szatmárnémeti észak-keleti része fölé, amit a város szinte minden pontjáról látni lehetett. Szerencsére nem történt semmilyen tragédia, „csak" az egykori Pescarus tó nádrengetege lobbant lángra.

A Pescarus tó szüleink egyik kedvelt kikapcsolódási pontja volt. A rendszerváltást követően azonban az önkormányzat egyre kevesebb figyelmet szentelt az aprócska mesterséges tó állapotának fenntartására, így állaga fokozatosan romlott.

Akárcsak az egykori Kubik-tó, idővel a Pescarus is kiszáradt, a medrét pedig bokrok, bozót, fák és szemét lepte el. Na meg nád. Rengeteg nád.

Ez a nádrengeteg gyakran okoz gondot a szatmári tűzoltóknak. Ez történt szombat este is, amikor egyelőre ismeretlen okból kifolyólag 21.00 óra előtt néhány perccel lángra robbant. Bulizni induló fiatal pár egy taxis segítségével értesítette a hatóságot, a tűzoltók pedig percek alatt a helyszínre értek.

Időközben a nádasban több méterre csaptak fel a lángok és villámgyorsan terjedt a tűz. A szakembereknek viszont percek alatt sikerült megfékezniük a bozóttüzet és megakadályozniuk, hogy átterjedjen a teljes mederre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: