2018-10-26 13:54:07• hírek • Bede Emőke

Lángra kapott a Szatmárnémeti és Halmi között közlekedő vonat futóműve

Ritkán történik megyénkben olyasmi, mint ami péntek délután zajlott le Mikola közelében: lángok törtek fel a Szatmárnémeti-Halmi útvonalon közlekedő vonat mozdonyának futóműve alól.

A lángok a mikolai vonatállomás közelében csaptak fel. A jármű személyzete azonnal akcióba lépett követve az ilyenkor érvénybe lépő forgatókönyvet. Először is lekapcsolták a mozdonyt a többi vagontól, majd minden utast, egészen pontosan 195 személyt leszállítottak a vonatról. Ezt követően tárcsázták a 112-es segélyhívót, s míg a tűzoltóság a helyszínre ért, ők maguk igyekeztek megfékezni a lángokat a rendelkezésükre álló felszereléssel. 


A hivatásos lánglovagok kiérkezésekor a futómű alkatrészein található olajlerakódások égtek, de közös erővel szerencsére sikerült megfékezni a lángokat. A tűz eloltásával azonban nem volt letudva a dolog, ugyanis az egyenruhások egy darabig még vízsugárral hűtötték a mozdonyt a további incidensek elkerülése érdekében. A tűzoltók arra a következtetésre jutottak, hogy a tüzet az alkatrészek közti súrlódás következtében kialakult hő okozta.  Személyi sérülés szerencsére nem történt, és az utasok továbbszállítását is sikerült megoldani. 






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: