2005-09-13 08:34:18• hírek • Szatmár.ro

Gyurcsány: bátrak és gyávák

Utolsó teljes ülésszakát kezdte el ebben a ciklusban a magyar országgyűlés.

 

A magyar parlament őszi ülésszaka lesz az utolsó teljes ülésszak ebben a ciklusban a jövő tavasszal esedékes választások miatt. Ennek megfelelően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök máris hangzatos napirend előtti felszólalással jelentkezett, melyben a báror kormányzással egy biztonságosabb és igazságosabb Magyarországért jelszót hirdette meg. A miniszterelnök szerint az emberek ki vannak ábrándulva a politikusokból, ezért bátor demokratákra és nem nagyot mondó, gyáva populistákra van szükségük. Gyurcsány arra kérte a pártokat, hogy segítsenek megerősíteni a demokratikus közepet.

A kormányfő szavaira reagálva Áder János, a Fidesz frakcióvezetője kijelentette: a kormány ne az ellenzékkel foglalkozzon, ne a velük való harcra fordítsa energiáit, hanem a kormányprogram megvalósításán dolgozzon inkább. Hozzátette, a Fidesz hajlandó támogatni a pozitív kezdeményezéseket, például a benzin áfájának csökkentését.

Ebben az ülésszakban számos igen jelentős törvénytervezetet kell megvitatniuk a honatyáknak: a képviselők többek között az személyi jövedelemadó-sávok változásáról, a harmadfokú bírósági ítéletek bevezetéséről, a bűncselekmények áldozatainak pénzbeli kárpótlásáról döntenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: