2011-04-28 20:29:21• hírek • M. T. R.

Lángok martalékává vált a tasnádi bútorgyár

Hatalmas robbanások rázták meg Tasnádot csütörtökön 16 óra környékén. Amint szemtanúk hírportálunknak elmesélték, dörejek után közvetlenül elképesztő füstfelleg kezdett el gyűrűzni a kisváros bútorgyára felett. A Victoria Mob üzem közvetlen közelében lévő telek tulajdonosa a dombon lévő lakásából annyit látott, hogy ég az egész, amúgy sokhektáros terület. A közelbe érve „nyugodott" meg, hogy portája nem ég, „mindösszesen" az alkalmi csűr lett a lángok martaléka, az istállók nem kaptak lángra.

Égett viszont az egész gyár. Vélhetően a gyártelep hátsó részében lévő öltözőhelyiségek környékén kapott valami lángra, s a nagy szél következtében a festék- és olajraktárak sorra kaptak lángra, a robbanásokkal pedig a tűzvész fékezhetetlenül terjedt. Az üzemnek természetesen volt tűzoltóautója, ám olyannyira gyorsan történt mindez, hogy a szemtanúk beszámolója szerint meg sem lehetett kísérelni az oltást - mindenki a menekülés megszervezésére koncentrált. A megyei Sürgősségi Ügyek Felügyelősége természetesen nagy erőkkel kezdett a lángok oltásához: a helyiek két tűzoltóautóján kívül három érkezett Nagykárolyból, valamint kettő Szatmárnémetiből.

19 óra magasságában érkeztünk ki a helyszínre. A füst már kilométeres távolságból jelezte, merre történt a szerencsétlenség. Az áramszolgáltató szakemberei  éppen a kábelvezetékek helyrehozásához kezdtek hozzá. A tűz számos helyen megrongálta ugyanis a hálózatot - azonban mindössze párperces áramszünet volt, hiszen amint észlelték a katasztrófát, más vezetékrendszerre kapcsolták rá a városi áramszolgáltatást.

Beljebb haladva az udvaron néhány tűzoltó egy hatalmas csarnok bejáratát csákányozza szét. A helyiségben több helyütt tűzgócok égnek - láthatóan sok száz liternyi vizet fecskendeztek már ide... Arrébb szintén most kezdenek hozzá az oltáshoz. A műveleteket irányító parancsnok nem ér rá interjút adni, mindösszesen annyit közöl, hogy előreláthatóan jóval sötétedés után is lesz még dolguk. Mármint a tüneti kezeléssel - a tűz okait majd holnap kutatják. A kár felbecsülhetetlen - szinte minden hamuvá lett a bútorgyárban.


Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon

Robbanosok és túzvész Tasnádon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: