2012-07-10 14:03:50• hírek • Kocsis Zoltán

Lángban állt a Szamos töltése Szatmárnémetiben

Lángba borult hétfő délután a Szamos töltésének egy szakasza Szatmárnémetiben, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének és az önkéntes tűzoltószolgálat beavatkozásának köszönhetően azonban a tűz nem terjedt át a közelben lévő házakra.

Az önkéntes tűzoltószolgálatot hétfő délután értesítették arról, hogy lángra lobbant a növényzet a Szamos bal partjának töltésén, a Golescu híd és a Duna utca közötti szakaszon. A helyszínre érkező tűzlovagok megállapították, hogy a lángtok veszélyeztetik a közelben lévő épületeket is, ezért riasztották a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét, akik egy tűzoltó autóval azonnal a helyszínre siettek.

A tűzet viszonylag gyorsan sikerült eloltani, ezzel megakadályozták, hogy az átterjedjen a Duna utca háztartásaira. Azt viszont már nem tudták megakadályozni, hogy mintegy fél hektárnyi terület aljnövényzete a lángok martalékává váljon.

A szakemberek szerint a tűzet egy felelőtlenül eldobott, még égő cigarettacsikk okozta. Ennek következtében felhívják a lakosság a figyelmét, hogy kánikula idején tartsanak be bizonyos óvintézkedéseket. Tilos égő cigarettavéget eldobni, főleg ott, ahol száraz a vegetáció; tűzet rakni csak kijelölt helyeken szabad, ám azt nem szabad felügyelet nélkül hagyni és vízzel el kell oltani; vigyázni kell arra, hogy gyufa, öngyújtó, gyertyák nem kerüljenek gyerekek kezébe.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: