2017-11-15 08:16:32• hírek • Oszkó Viktória

Lámpásokkal vonultak fel Márton nap alkalmából

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Liceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 14-én Szent Márton napi ünnepséget szervezett.
 

A rendezvényen idén is körülbelül 1000 gyermek vett részt a különböző iskolákból, akik a saját készitésű lámpásaikba a gyertyákat a német Liceum önkénteseitől vásárolták meg karitatív szándékkal. Az összegyűjtött adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas az idősek megsegítésére szeretné fordítani.
 


 

A Márton napi felvonulásra 17:30 előtt már tömegek sorakoztak a római-katolikus katedrális előtt, ahol a tanárok csoportokba rendezték a felvonuló gyerekeket. A menet a fényi fúvósok vezetésével indult el a régi központban, a park körül. Szent Mártont jelképezve a felvonulást Szabó Eszter vezette lóháton.

A felvonulók tanítóikkal és szüleikkel, valamint a közösen készített lámpásaikkal bevilágították az utcát, közben Márton napi énekeket daloltak. Az este a körséta után a Kálvária templomban folytatódott, ahol a plébánosok Szent Márton jócselekedeteiről meséltek az összegyűlteknek.

 

 

Márton napi felvonulás a régi központban. Nagyon jó a hangulat!

Közzétette: Szatmar.ro – 2017. november 14.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: