2018-01-18 14:05:04• hírek • Szatmár.ro

Lakossági fórum Ombodon – már most készülni kell a 2020-as választásokra!

Magyar Lóránd parlamenti képviselő részvételével szerveztek lakossági fórumot január 17-én a Pálfalva községhez tartozó településen.

RMDSZ-tagok, a község RMDSZ-es tanácsosai és helyi véleményformálók is részt vettek azon a lakossági fórumon, amelyet január 17-én késő délután rendeztek Ombodon. Magyar Lóránd parlamenti képviselő hallgatta meg a panaszokat, amiből volt bőven. A lakók elsősorban a Pálfalva község polgármesterének a munkájával elégedetlenek, ugyanis szerintük a 2016-ban a helyhatósági választásokon nyertes Bontea Zenoviu Stelian rövid idő alatt bebizonyította, hogy alkalmatlan a tisztségre.
 

„Közösséget érintő problémákról volt szó a lakossági fórumon, melyek többségéért a jelenlegi polgármester okolható. Az ombodi iskola nemrég még önálló jogi személyiséggel rendelkezett, most összeolvasztották a községközpont iskolájával. A polgármester nem támogatja az egyházakat és botrány lett az utcanévtáblák kihelyezése kapcsán is” – mondja Magyar Lóránd.
 

A képviselő javaslatára március 2-ig tisztújítást kell tartani a helyi RMDSZ-szervezetben, majd meg kell kezdeni a megfelelő személy kiválasztását, aki a 2020-ban esedékes helyhatósági választásokon le tudja győzni a jelenlegi polgármestert.


„Kiemelt figyelmet szentelünk azoknak a településeknek, ahol nagy a magyar lakosság aránya, de a legutóbbi helyhatósági választásoskon nem sikerült polgármesteri széket elnyerni. Pálfalva községben, bár hat RMDSZ-es tanácsos van a helyi tanácsban, az alpolgármesteri pozíciót sem sikerült megszerezni. Ezért komoly, aktív közösségépítő munkát kértem a lakossági fórum résztvevőitől, hogy felkészülten várhassuk a következő választásokat és egy olyan személy kerüljön a község élére, aki fejlődést hozhat és nem rombol” – nyilatkozta a fórumot követően a parlamenti képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: