2019-07-17 08:45:06• hírek • Bede Emőke

Lakóparkokat építenének a Shopping City köré

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján nemrégiben megjelent annak a közvitának a kiírása, melynek témája a Golescu híd lábánál, a Digului utca mellett megépítésre kerülő lakópark lesz.

A zonális városrendezési terv (PUZ) szerint a térképen jelzett, jelenleg üres, de kifejezetten beépítésre szánt terület Szatmárnémeti belterületéhez tartozik, és kicsivel több mint 10 ezer négyzetméteres. A beruházó, azaz a Bukarestbe bejegyzett Shopping City Satu Mare Kft. az érintett parcellán szeretne egy saját zöldövezettel és parkolóval is rendelkező lakóparkot kialakítani, melyben maximum 11 emeletes épületek kapnának helyet. A tervhez csatolt indoklásban pedig azt is kifejtik, hogy ezzel a projekttel a területet funkcionalitási, építészeti és esztétikai szempontból is integrálnák a zóna arculatába, ugyanakkor szeretnének megfelelni a leendő lakásvásárlók elvárásainak is. A közvitáról felhívás szerint a beruházás által érintett lakosok legkésőbb július 19-ig adhatják le javaslataikat és észrevételeiket, azokra válasz pedig legkésőbb augusztus 3-ig fog érkezni.


Ám nem ez az egyetlen projekt, mely által a Szamos bal partjának ezen részét építenék be. Az egyik legnépszerűbb apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon már hetek-hónapok óta kering annak a beruházásnak a bejegyzése, mely egy, a Shopping City másik oldalára tervezett lakópark megvalósítását célozta meg. A hirdetés szerint az érintett területen hét tömbházat húznának fel, melyben akár 250 lakást is ki lehetne alakítani. Az ambiciózus terv a hirdetés szerint még csak a beruházóvadászat fázisában van, azaz további konkrétumokba egyelőre nem érdemes bocsátkozni, viszont az már most tisztán látszik, hogy a zóna egyre csábítóbb lesz, s nem csak kereskedelmi egységek, de lakóingatlanok szempontjából is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: