2012-08-14 16:43:45• hírek • Kocsis Zoltán

Lakónegyed épülhet a Lázári út mentén

Egy kisebb lakónegyed épülhet Szatmárnémeti szélén, a Lázáriba tartó út mentén - derült ki azon a közvitán, amelyre kedd délben került sor a polgármesteri hivatal épületében. Az eseményen, a szokásostól eltérően, a polgármesteri hivatal, a beruházók és a sajtó képviselői mellett ezúttal részt vett egy szomszéd, valamint Nits János városi tanácsos.

Ardelean Marius, az érintett telek tulajdonosa a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy a birtokában lévő területet 59 parcellára szeretné osztani. Mindegyik alapterülete közel 500 négyzetméter lesz és közel mindegyikre egy-egy lakóház épül. A kivételt három parcella jelenti, ahol olyan szolgáltatások kapnának helyet, mint például egy fodrászat. Ardelean hozzátette, új bekötőutat is kialakítanak majd, amely a házcsoportot a Lázári úttal összeköti - ezt a városnak adományozzák.

Nits János kérdéseire válaszolva Ardelean elmondta, ő maga lesz a kivitelező is és ha kell, elbontják azt a két épületet, amely jelenleg félkész állapotban áll az ominózus területen. A városi tanácsos arra kérte továbbá a kivitelezőket, hogy a többi hasonló lakóparkkal ellentétben igyekezzenek egy rendezett környezetet kialakítani. Ardelean biztosította továbbá Vajda Jánost, akinek a területe szomszédos a beépítendő parcellákkal, hogy az oda vezető út nem lesz elzárva.

A beruházás jelenleg a javaslatok megfogalmazásának és a közvitának a stádiumában van. A pontos városrész-rendezési tervet ezt követően kell megfogalmazni és a városi tanácsnak is kell fogadnia. Erre hónapok múlva kerülhet sor. Ezt követően kezdődhet csak a kivitelezés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: