2018-01-22 16:24:05• hírek • Bede Emőke

Lakóház borult lángba Avasfelsőfaluban

Tűzesethez riasztották az avasfelsőfalusi tűzoltókat szombat este: egy lakóház került veszélybe.

A helyszínre 10 lánglovag érkezett két autóval. A ház tetőszerkezete ekkor már heves lánggal égett, és annak is fennállt a veszélye, hogy a tűz átterjed a környező melléképületekre.
 

A tűzoltók meglehetősen nehéz helyzetben voltak, ugyanis a ház felé vezető út a tűzoltókocsik számára járhatatlan volt, emiatt nem is tudtak a járművekkel közel kerülni az épülethez. A tűz mielőbbi megfékezése érdekében azonban gyors lépésre volt szükség: a tűzoltók úgy döntöttek, hogy a tűzoltóautó hordozható pompája segítségével az udvaron található kút vizét fogják használni az oltásra és a melléképületek védelmére.
 

Közel három órás harc után az utolsó lángok is kialudtak, a tűz szerencsére nem terjedt át a ház mellett található ólakra, így az ezekben található állatok is ép bőrrel megúszták a kalandot.
 

A helyszíni vizsgálat kiderítette, hogy a tüzet vélhetően egy szikra vagy parázs okozta, mely a kéményből pattant a padlás egyik deszkájára. A tűz jelentős kárt okozott a ház tetőszerkezetében, valamint tönkretett egy konyhabútort és egy cserépkályhát is. Szerencsére a lakók közül senki nem sérült meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: