2017-01-18 15:14:04• hírek • MTI

Lakbértámogatással segítene a kormány a munkanélkülieknek

A román kormány szerdán jelentős lakbértámogatásról döntött, amit azok a nyilvántartott állástalanok igényelhetnek, akik lakhelyüktől több mint 50 kilométerre eső településen vállalnak munkát.

A bukaresti kabinet szerdai ülésén sürgősségi kormányrendeletet fogadott el a munkanélküliséget és foglalkoztatást szabályozó törvény módosításáról. Ennek értelmében a lakhatási költségek 75 százalékára támogatást igényelhetnek az államtól azok a nyilvántartott állástalanok, akik munkába állnak és legalább egy évig dolgoznak lakhelyüktől több mint 50 kilométer távolságra eső településen. A támogatás összege nem haladhatja meg a havi 900 lejt (61 600 forint).

A jogosultak maximum három éven keresztül igényelhetik a segélyt, amíg fennáll a munkaviszonyuk. A támogatásban nem részesülhet az a személy, akinek az elmúlt két évben volt már állása. Az előírás azon egyedülálló vagy családos személyekre vonatkozik, akiknek a nettó jövedelme nem haladja meg havonta az 5 ezer lejt (342 ezer forint).

Romániában a vállalkozások egyre mélyülő munkaerőhiányra panaszkodnak. A cégek tavaly jelentősen növelni kényszerültek a béreket azért, hogy megfelelő munkaerőt találjanak. A Romániában tevékenykedő vállalatok arra számítanak, hogy az idén mélyülni fog a munkaerőhiány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: