2009-01-08 12:59:59• hírek • Hirdetés

Lakásvásárlási alternatívák

A gazdasági válság lényegesen megváltoztatta a lakosok vásárlási szokásait. Sokan mondtak le a gépkocsi- vagy az ingatlan megvásárlásáról a kedvezőtlen hitelfeltételek miatt. Racautanu Aurel, az ARRA ingatlanügynökség igazgatója szerint Szatmárnémetiben is hasonló a helyzet.

- A gazdasági válság miatt, sokkal nehezebb a hitelfelvétel, több ügyfelünk is hónapokig járja a bankokat. Léteznek azonban más lehetőségek is, amelyek sikerrel használhatóak a pénzügyi válság idején is-  mondta Racautanu Aurel
- Nemrégiben egy sárközi lakos keresett fel minket, aki kellő mennyiségű készpénz híján szintén több hónapig próbálkozott a hitelfelvétellel. Az úr egy lakást szeretett volna venni a lányainak, és egy szép, új építésű lakásra esett a választása, a város egy csendesebb részén. Két-három hónapig kereste a megfelelő hitelfeltételt, azonban helyenként egy 30.000 eurós kölcsönért  magas fedezetet várt el garanciába, vagyis magát a házat, a banki részlet pedig havi 1500 euró lett volna, plusz a kezelési költségek és jutalékok - avat be a részletekbe Racautanu . A kliensük végül más megoldás mellett döntött: egy ingatlantanácsadó segítségével kidolgozott érdekes ajánlatot a vállalkozónak, aki a lakást építette. Az ajánlat így nézett ki: a teljes összeg: 45.000 euró volt, előlegként pedig 15.000 eurót biztosított. A 30.000 eurós különbözetet 5 év alatt fizeti vissza, évi 6000 eurót, plusz tíz százalékos kamatot évente a maradék összegre. Ennek értelmében, a vásárló az első évben 6000 eurót fizet, plusz 3000 euró kamatot, a második évben 6000 eurót + 2400 euró kamatot, és így tovább. A banki részlettel összehasonlítva, 750 euro/hónap részlet jött ki az első évre, 700 euro/hónap részlet a második évre, és így tovább. Hosszas beszélgetések és a törvényes eljárások meghatározása után, a két fél megkötötte az üzletet.

Racautanu szerint a hasonló megoldások mindkét félnek hasznára válnak. Az ARRA ingatlanügynökség szívesen áll az ügyfelei rendelkezésére, ha hasonló problémával küszködnek.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: