2016-04-01 16:17:53• hírek • Kocsis Zoltán

Lakástűz a(z egyik) szatmárnémeti gettóban

Tűz ütött ki péntek kora délután Szatmárnémetiben, a Ion Ghica utcai gettótömbházak egyikében. A tűzoltók szerint egy improvizált káhlyából csaptak ki a lángok.

Ami Brazíliában a favellák, a nyomornegyedek világa, az Szatmárnémetiben - többek között - a Ion Ghica utca elején található két tömbház (itt tesszük hozzá, van még egy-két hasonló környék a városban). Az itt élők többsége minden jogi forma nélkül illegálisan tengődik az épületben - leírhatatlan kosz, bűz és szemét között.

Pénteken ebben a tömbházban csaptak fel a lángok az egyik lakásban. Már ha lehet annak nevezni egyáltalán....

A tűzoltóság tájékoztatása szerint az egyik improvizált kályha okozta a tüzet. Az épület külső falainak néma üzenetei szerint nem először.

A Ion Ghica, vagy régi, magyar nevén Átló utca végén található két tömbház kálváriája 2001-ben kezdődött, amikor a kommunista rendszer bútorgyár-óriása, az IPL hosszú évek haláltusája után végleg bezárta kapuit. A gyárudvar közelében lévő két tömbházban az üzem alkalmazottai laktak. Hogy a gondoskodó kommunista rendszer milyen körülmények közé kényszerítette őket, arról sok mindent elmond, hogy az 1. számú, négyemeletes blokkban 120 darab, 9 négyzetméteres helyiség (legnagyobb jóindulattal lehet annak nevezni, igazából lyukak azok) van - vécé pedig minden folyosó végén, írtuk közel három évvel ezelőtt abban a riportcikkünkben, amelyben részletesen foglalkoztunk az itt élők körülményeivel, problémáival.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: