2008-12-15 17:03:44• hírek • Parajdi Andrea

Lakást biztosít a Megyei Tanács

A Bogdánd községnél lévő, Mázsa patak nyári áradásának következtében életveszélyessé vált az ötgyerekes Kürti család otthona. A Megyei Tanács felajánl egy szociális otthont a család számára.

A hétfői megyei tanácsülésen egyöntetűen elfogadták a tanácsosok, hogy vásárolnak egy szociális otthont Bogdánd községben, amelyet a Kürti család rendelkezésére bocsájtanak.

A Kürti család azt szerette volna, hogy a Megyei Tanács által, birtokába juthasson egy lakásnak, amelyet a továbbiakban sajátjaként kezelhet. -Egy olyan megoldást dolgoztunk ki, amely egyaránt megfelel a tanácsnak, és a családnak is. A lakás a megyei tanács tulajdonában marad, amelyet szociális problémák orvoslására hasznosítunk -mondta Csehi Árpád, megyei tanácselnök.

Az Állami Lakásfelügyelet kilakoltatási papírral szólította fel a Kürti családot a költözésre, miután életveszélyessé nyilvánította az otthonukat. Az új szociális otthon első lakója tehát a Kürti család lesz. A tanács a Gyermekvédelmi Igazgatóságon keresztül, egy szerződésben rögzíti majd a felekre vonatkozó kötelességeket. -A család mindaddig ott maradhat, amíg nem oldódik meg a helyzetük, ez akár éveket is jelenthet. A szerződésnek lesz egy határideje, amelynek lejártáig elvégezzük a Mázsa patak medrének szabályozását -fejtette ki Csehi.

A család problémája csupán akkor oldódhat meg, ha szabályozzák a Mázsa patak medrét, ugyanis annak köszönhetően megszűnik majd az árvízveszély, s ennek okán újra kibocsájthatják az építkezési engedélyeket, arra a területre vonatkozóan, ahol a Kürti otthon is található.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: