2018-07-19 15:06:14• hírek • Bede Emőke

Lajstromba vették Szatmárnémeti zöldövezeteit

Csütörtökön délután ismét elfoglalták megszokott helyeiket a kerekasztal körül a Helyi Tanács tagjai: ebben a hónapban húsznál is több napirendi pontban is kellett döntsenek.

Ezek között az egyik a szatmári zöldövezeti nyilvántartás jóvóhagyásáról szólt, a tanácstagok pedig nem is fecsérelték az időt, egyöntetűen rábólintottak a nyilvántartásta. A földrajzi információs rendszer felhasználásával (GIS) elkészült regiszter magába foglalja: Szatmárnémeti 221,7 hektáros közterületét és 21,69 hektárnyi zöldövezet. Mint a nyilvántartásból kiderült, összesen 38.372 darab fa található a városban, ezekből 115 darabon van olyan tábla, amelyen azonosítószám és megnevezés található.


A rendszer a város összes zöldövezetét rögzíti, beleértve a rendezetlennek minősített övezeteket is. Ha egy rendezetlen terület feljavításra kerül, a törvény előírja, hogy ennek tíz százaléka lehet játszótér, köztéri bútorzat vagy sétány, kilencven százalékát virággrupp vagy füves terület kell borítsa. A regiszter az adatok tárolásán túlmenően a törvény betartását segíti elő. A regiszter azonban nem csak azért fontos, hogy tisztában legyünk a város zöldövezeteivel, hanem azért is, mert ezáltal olyan EU-s támogatásokra lehet pályázni, melyek a zöldövezetek kialakítását, feljavítását teszik finanszírozzák -közölte a polgármesteri hivatal.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: