2010-10-27 16:19:17• hírek • Szatmar.ro

Lábsérülés után, Eb. előtt

Tataran és Csiszár
Tataran és Csiszár

Tataran csütörtökön lép pástra az oroszországi junior kontinenstornán.

Szatmárnémeti (és nem csak) egyik legígéretesebb tehetsége, Amalia Tataran csütörtökön az oroszországi Lovnya városában zajló U19-es vívó Európa-bajnokság egyéni számában lép pástra, alig néhány héttel azt követően, hogy az országos bajnokságon lábsérülést szenvedett.

Tataran mindössze 16 esztendős, ennek ellenére ez már a második alkalom, hogy részt vesz a junior kontinensviadalon: tavaly a dániai Odensében az 55. helyen végzett. Lényegesen jobban szerepelt viszont tavasszal a Bakuban megrendezett világbajnokságon, ahol a juniorok között a 14., a kadettek között pedig a harmadik helyen végzett - ez utóbbi eredménynek köszönhetően augusztusban részt vett az Ifjúsági Olimpián Szingapúrban.

Csiszár Ferenc, a fiatal tehetség sportklubos edzője elmondta, mindenképpen jobb eredményt vár, mint a tavalyi, ám felhívta a figyelmet arra is, hogy Tataran ebben a korosztályban még a nagyon fiatalok közé tartozik. „A mostani felkészülését zavarta egy lábsérülés, ám az utóbbi két hétben már rendesen tudott dolgozni, és remélem most jobb eredményt ér el mint a tavaly, vagyis legalább továbbjut az első fordulóból. Ugyanakkor neki ezenkívül még van három éve ebben a korosztályban, tehát nem most kell várni a kiugró eredményt".

Csiszár mellesleg ezúttal nem tarthatott tanítványával, mivel a román férfi válogatott szövetségi kapitányaként Szatmárnémetiben készíti fel csapatát a jövő csütörtökön startoló párizsi világbajnokságra.

Tataran a csütörtöki egyéni viadal mellett csapatban is megméreti magát, szombaton Dianai Donoiu és Ionica Cirstea oldalán a csapatversenyben is pástra lép.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: