2017-04-07 14:55:36• hírek • Kocsis Zoltán

Labdarúgó-palántákat keresnek Óváriban – nem csak fiúkat

Futballozni szerető gyerekek jelentkezését várják Óváriban, a helyi Somesul klub válogatást tart a hat évnél kisebb labdarúgó-palánták számára. Folytatódik tehát a sportforradalom Vetésen!

Ilyés Gyula polgármester portálunknak korábban elmondta: gyökeres változások várhatóak Vetés község sportéletében! Ennek egyik lépéseként hamarosan életre hívnak egy sportklubot, amely négy szakosztályt működtet: vívás, karate, tenisz és kézilabda.

A másik lépés következtében a község labdarúgó-csapatainak - Óvári Somesul, Vetési Viitorul, Luceafarul Decebal – jelentősebb szociális szerepet kell vállalnia. „Van egy bizonyos korosztály és egy bizonyos társadalmi réteg, amelynek az energiáit le kell kötni. Ezt pedig leginkább a focival lehet. Éppen ezért arra kértem a három focicsapat vezetőit, igyekezzenek minél többet foglalkozni ezekkel a fiatalokkal”, mondta korábban Ilyés Gyula.

A szociális szerepvállalás másik oldala pedig nyilvánvalóan az utánpótlás képzése. Az Óvári Somesul pedig a Facebookon közzétett felhívás szerint 2011. után született gyerekek jelentkezését várja. Nagyon fontos, hogy nem csak fiúkét, de lányokét is! A felhívás kiemeli, hogy nem csak a tehetségeseket látják szívesen, ami nyilvánvaló utalás arra, hogy a sportszakmai szempontok mellett a gyerekek testmozgása, sportolása is kiemelkedően fontos szerepet játszik.

Jelentkezni a két edzőnél lehet: Denis Ungurt a 0751-760893-as, Patrick Florét pedig a 0751-221498-as számon lehet elérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: