2020-07-05 08:55:43• hírek • Agerpres

L. Orban: Még nem ért véget a járvány első hulláma

Ludovic Orban miniszterelnök szombaton úgy nyilatkozott: a koronavírus-járvány első hulláma még nem ért véget, csak a hatóságok által hozott intézkedéseknek köszönhetően sikerült ellaposítani a járványgörbét.

A kormányfő a a Digi24-nek adott interjúban azt mondta, a válság kezdetén Romániában még sem védőruházatot, sem maszkokat, sem védőkesztyűket, sem fertőtlenítőszereket nem gyártottak, mára azonban mindezeket országon belül állítják már elő.

Kifejtette, továbbra is keveset tudunk erről a vírusról, így a járvány alakulását sem lehet megjósolni. 'Mit tettünk mi? Ellaposítottuk a járványgörbét, ezt tettük minden intézkedéssel, amit meghoztunk, figyelembe véve a más országoknál megtapasztalt hatalmas kockázatokat' - mondta Orban.

A miniszterelnök hozzátette: céljuk az, hogy ne kelljen visszatérni a korlátozásokhoz. Ehhez azonban az emberek felelősségteljes magatartására, szabálykövetésére van szükség, mert a hatóságok 'őszintén szólva nem tudnak minden egyes teraszt és intézményt ellenőrizni'.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: