2020-05-18 10:50:58• hírek • Agerpres

L. Orban: Kormányhatározattal, a 55-ös törvény előírásai alapján rendeljük el a vészhelyzetet

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A kormányhatározattal, a 2020/55-ös törvény előírásai alapján rendeli el a veszélyhelyzetet, jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök a kabinet hétfői ülésének elején.

Orban kifejtette, hogy a helyzet jogi elemzése nyomán jutottak arra a döntésre, hogy kormányhatározattal, a hétfőn életbe lépő 55-ös törvény előírásai alapján rendelik el a veszélyhelyzetet.

A 21-es kormányrendelet eddig is szolgáltatott alapot erre, azonban a veszélyhelyzetet érintő viták és megjegyzések megelőzése érdekében, és azért, hogy a helyzet világos és tiszta legyen, a kormány úgy döntött, hogy kormányhatározattal rendeli el az országban a veszélyhelyzetet, az említett törvény alapján, szögezte le a kormányfő az ülésen.

Hangsúlyozta, hogy a kormányülés előtt összehívta az országos vészhelyzeti bizottságot, tekintve, hogy 'a vészhelyzetet elrendelő kormányhatározatban szereplő intézkedések egy részét a bizottság javaslatára kell elfogadni'.

'Annak érdekében, hogy az eljárás minden szempontból törvényes legyen, a vészhelyzeti bizottság 25-ös számú határozatát vettük alapul a kormányhatározathoz. A kormányhatározat elfogadásával gyakorlatilag folytatódik a veszélyhelyzet, amely a vészhelyzeti bizottság határozata alapján lépett érvénybe, de a törvény most már minden eszközt a kezünkbe ad, hogy biztosíthassuk az intézkedések, az emberek egészségét és életét megóvó rendelkezések betartását' - mutatott rá Orban.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: