2020-05-14 10:44:24• hírek • Agerpres

L. Orban: Csütörtök este kihirdetik a veszélyhelyzetet

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság csütörtök este kihirdeti a veszélyhelyzetet – erősítette meg Ludovic Orban miniszterelnök.

A csütörtöki kormányülés kezdetén Ludovic Orban közölte: az Országos Vészhelyzeti Bizottság kihirdeti a veszélyhelyzetet, amelyet a koronavírus-járvány indokol. A testület az emberek élete és egészsége védelmében olyan intézkedéseket hoz meg, amelyek kötelező érvényűek lesznek – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök azt mondta: 'semmi nem akadályozza meg', hogy minden intézkedést meghozzanak, hogy továbbra is megfeleljenek a járvány által okozott kihívásoknak.

Az összes szükséges intézkedést az Országos Vészhelyzeti Bizottság fogadja el, és az illetékes szakhatóságok vonatkozó jelentéseivel támasztják alá – magyarázta Orban, aki felsorolta a szabályozandó területeket.

"Ezek a tömegközlekedés forgalmának szabályai, az üzletek és más kereskedelmi felületek üzemeltetésére vonatkozó szabályok, a szállodák üzemeltetésére vonatkozó szabályok, a fodrászatok és szépségszalonok tevékenységének szabályozása (...), azaz minden olyan terület, ahol megszüntették a korlátozásokat, és ahol szabályozásra van szükség az állampolgárok egészségének védelmében" – mondta Orban.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: