2020-07-25 10:23:34• hírek • Agerpres

L. Bode: Már novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza

Foto: mt.gov.ro.
Foto: mt.gov.ro.

Már novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza - nyilatkozta péntek este Lucian Bode közlekedési miniszter.

A tárcavezető szerint az egyes szakaszon 'csoda történt': négy év 'idétlenkedés' után sikerült elköltöztetni az elektromos hálózat négy oszlopát, ami ellehetetlenítette a munkát, így most már nincs akadálya annak, hogy a szakaszt november végéig befejezzék. Hozzátette 'példás mozgósítással' a kettes szakasz is befejezhető lenne.

Ludovic Orban miniszterelnök úgy ítélte meg, hogy ehhez még 40-50 erőgépet és 300 munkást kellene a helyszínre rendelni.

Lucian Bode emlékeztetett: jelenleg országszerte összesen 220 kilométer hosszú autópályán, gyorsforgalmi úton és terelőúton dolgoznak, és év végéig további 60 kilométeren kezdik el a munkát. Hozzátette: a korábbi gyakorlattól eltérően, 'egyetlen méter sztráda-múzeumot sem hoznak létre', minden elkészült szakaszt azonnal átadnak a forgalomnak.

Ludovic Orban miniszterelnök Lucian Bode közlekedési miniszter kíséretében látogatást tett pénteken a Szászebes-Torda autópálya építőtelepén. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: