2017-05-20 15:04:20• hírek • Szatmár.ro

LPS-Viitorul - Három perc alatt következett be a dráma

Az 1-1-es döntetlenre végződő első félidő után jöttek a kellemetlen pillanatok.

A szombati gyönyörű napsütésben meglehetősen sokan, közel 2500-an látogattak ki az Olimpia Stadionba, ahol 12 órai kezdettel a Szatmárnémeti Sportiskola (LPS) U19-es labdarúgócsapata fogadta az idei román bajnok Konstancai Viitorul ificsapatát. Visszavágó volt ez a mérkőzés, Konstancán a szatmári labdarúgók 3-0-ás hátrányból álltak fel és egyenlítettek. A bajnokság elődöntőjében került sor az oda-visszavágós párbajra, amiből a győztes a döntőbe kerül, illetve onnan győzelem esetén az U19-es Bajnokok Ligájaként emlegetett Youth League-be.

A konstancai döntetlen után egy kevés gólos döntetlen is elég lett volna a szatmáriaknak a továbbjutáshoz... Ám már az első percekben kiderült, hogy a vendégek sokkal felkészültebbek. A nyitányban az Olimpia kapuja előtt történtek izgalmasabb események, viszont a 11. percben némi meglepetésre a LPS szerezte meg a vezetést Onea révén. A 26. percben aztán a konstancai Dumitrescu egyenlített. Az első félidő végén így 1-1-es döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a fiúk.

A második játékrészben viszont némi bírói hibával - segédlettel együtt három perc alatt eldőlt a meccs. Alex Pop góljával az 53. percben jutottak vezetéshez a vendégek, az 54. percben egy kezezés-gyanús helyzetet követően növelte Matan kétgólosra az előnyt, majd az 55. percben Dragus lőtt újabb gólt. Az 1-4-es állásnál a konstancaiak kicsit visszavettek a tempóból, a 65. percben pedig Micas passzát Topan értékesítette - így alakult ki a 2-4-es végeredmény.

Mivel szombaton a Bukaresti Dinamo U19-esei 5-1-re kiütötték az Aradi UTA-t, a döntőt a Dinamo és a Viitorul fogja játszani. A szatmári legények a bronzéremért az UTA ellen lépnek majd pályára.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: