2018-12-09 17:29:15• hírek • Bede Emőke

L.L. Junior és a Follow The Flow is koncertezni fog Szatmárnémetiben

A karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja, amely mindenkit örömmel tölt el és boldoggá tesz. Az ünnepi hangulat pedig még inkább hatalmába keríti az embert, ha egy kellemes légkörű, kicsik és nagyok számára izgalmas karácsonyi vásárban tesz egy-két hosszabb sétát.

A város központja már napok óta ünnepi fényekben díszeleg: összesen 11,5 kilométernyi fényfüzér lett kihelyezve a régi központ és a környező utcák fáira, a parkban és a Coposu-sétányon levő rendezvénytéren pedig további hat darab tündöklő állatfigura. Emellett több épület is pompás színekben játszik az esti vetítéseknek köszönhetően.
 

Vasárnap azonban újabb izgalmas részletekre derült fény a karácsonyi vásárt illetően. Mint a polgármesteri hivatal sajtóosztálya elárulta, számos koncertre számíthatunk az előttünk álló időszakban. A rendezvénytér színpadán a következő napokban-hetekben közel 500 gyerek fog fellépni, de természetesen nem maradnak el az igazi sztárfellépők sem.
 

December 14-én este a Black River Blues Band fogja szórakoztatni a közönséget, 15-én este pedig a szatmári Royal Team zenekar. December 17-én, 17 órakor a Bertici Fivérek, majd Magyarország legújabb kedvence, a Follow The Flow fog színpadra állni. Aki nem tudná, hogy kik is ők pontosan, azoknak íme néhány információ a srácokról. A Follow The Flow 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes. 2018-ban Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által mégtöbb ember megismerte meg őket. Nyáron elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölve lettek a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.
 


De nem ők az egyetlen magyarországi fellépő, ki tiszteletét teszi városunkban, ugyanis a december 20-i estét Lesi László Csaba, ismertebb nevén L.L. Junior fogja zárni, ki az 1990-es évek végén alakította meg két társával (Fatima és Beat) együtt a Fekete Vonat nevű formációt. A csapat nagy sikert aratott Magyarországon: két platina- és egy aranylemezt is kaptak. Sikerük csúcsán a csapat közös megegyezés alapján szétvált és Junior 2001-ben elutazott Amerikába, majd egyedül kezdte építeni saját zenei karrierjét. Népszerűsége azóta is töretlen a műfaj kedvelőinek körében, így Szatmárnémetiben is biztosan akadnak jó néhányan, akik szeretnének egy jót bulizni a rapper legnépszerűbb dalaira.



 

Természetesen nem csak ezeken a koncerteken vehetünk részt, az ünnepet megelőző napokban szinte alig lesz olyan délután, amikor senki ne állna a rendezvénytér színpadán. Megannyi iskolást, számtalan népdalénekest és néptánccsoportot is megtekinthet majd a közönség, de december 22-én itt lesz például velünk a román zeneipar egyik meghatározó tagja, Connect-R is. A nagy fináléra december 31-ig várnunk kell, amikor 24 órától egy látványos tűzijáték várja majd Szatmárnémeti lakosságát, hogy közösen búcsúztassuk a 2018-as évet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: