2018-09-19 08:42:58• hírek • Kocsis Zoltán

LEADER Nap – Ne hagyd ki!

Színes programmal várja az érdeklődőket a Szatmár Környéki Helyi Akciócsoport által szervezett LEADER Nap, melynek ezúttal Sárközújlak ad otthont, szeptember 22-én. 

A Szatmár Környéki Helyi Akciócsoport 16, a megyeközpont körül található települést tömörít. Az egyesület székhelye Mikolában található és 2014-ben itt szervezték meg az első LEADER Napot is. A nagysikerű rendezvény ezúttal Sárközújlakon várja a pályázati lehetőségek után érdeklődőket, illetve a szórakozni vágyókat.


Az egész napos rendezvénysorozat délelőtt 10.00 órakor kezdődik a DAN Hotelben egy konferenciával, melynek célja a helyi akciócsoport támogatásával megvalósult pályázatok, illetve további finanszírozási lehetőségek bemutatása.


Ezt követi az eseménysorozat egyik leglátványosabbnak ígérkező része: a traktorfelvonulás! A munkagépek a sárközújlaki vásártérről indulnak és a focipálya melletti térre vonulnak át. A helybéli járművek mellett természetesen a környékbeli „nagymenők” is felvonulnak, mindezt pedig az eseményhez méltóan fúvós zenekar kiséretében. „Továbbra is várjuk a helybéli traktortulajdonosok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni járműveiket a felvonuláson”- fogalmazott Piricsi Artúr, Sárközújlak polgármestere.


Míg a traktorok végigbúgnak a kiváros utcáin, addig kinn a téren minden község megfőzi a maga helyi gulyását, vagy főételét, a Szatmár ízei főzőversenyen. Ezt követően délután a környékbeli települések csapatai parasztolimpián mérik össze ügyességüket, erejüket, illetve találékonyságukat. A megmérettetéseket természetesen szakértői szemek zsűrizik, a legügyesebbek, legszebbek, illetve legfinomabb ételt készítők pedig ajándékban részesülnek. A versenyszámok között a színpadon a települések táncosai, énekesei, illetve humoristái szórakoztatják majd a nagyérdeműt. 


Egy igazi fesztivál nem érhet véget koncertek nélkül, éppen ezért 18.00 órától Petrica Muresan, 19.00 órától a helybéli tagjairól méltán ismert Rollscream, végezetül pedig 20.00 órától Varga Kinga várja a mulatni vágyókat.


A rendezvény programja:

10:00 - Konferencia, a Szatmár Környéki Helyi Akciócsoport támogatásával megvalósított pályázatok bemutatása, további finnanszírozási lehetőségek ismertetése

10:00 – Szatmár környéki ízek főzőversenye

11:00 – A rendezvény hivatalos megnyitása és traktorfelvonulás

11.15 – A Szatmár Környéki Helyi Akciócsoporthoz tartozó önkormányzatok standjainak bemutatkozása

11:30 – Kultúrális Programok

15:00 – Paraszt Olimpia

17:30 - Díjátadó

18:00 - Petrica Muresan

19:00 - Rollscream

20:00 – Varga Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: