2020-02-21 09:00:30• hírek • Erdélysport.hu

Küzdelmes döntetlen Kolozsváron – nem VAR-atlan végeredmény

Nem született VAR-atlan eredmény Kolozsváron, ahol a CFR labdarúgócsapata 1-1-es döntetlenre végzett sokkal nevesebb ellenfele, a spanyol Sevillával szemben az Európa Liga 16-os döntőjének első mérkőzésén. Nem volt váratlan a végeredmény, mert a két gárda legutóbbi három bajnokijából kettőt is döntetlennel zárt. És nem volt VAR-atlan sem, mert a hazaiak góljához kellett a videóbíró segítsége is.

A vasutasok szakvezetője, Dan Petrescu rögtön az elején húzott viszont egy váratlant, a kezdőbe jelölte ugyanis azt a Cristian Maneát, aki a télen bekövetkezett visszatérése óta még csak a kispadra sem fért fel. A taktikai hadrend terén viszont a megszokott mederben próbálta terelgetni a mérkőzést az erdélyi gárda: csak semmi fölösleges kockázatvállalás, a pontrúgásokat igyekeztek maximálisan kihasználni, az egy-egy elleni párharcokba keményen beleállni. És mivel a Sevillának sem volt különösebben sürgős, lévén idegenben játszott, a csapat pedig nincs is kirobbanó formában, egy eseménytelen, nagy irammal és küzdelemmel, ám sok hibával és pontatlansággal tarkított első félidőt láthattak a nézők. Ugyan a hazai részről Ciprian Deacnak és Billel Omraninak, a vendégeknél pedig Luuk de Jongnak volt egy-két kapu közeli élménye, igazán komoly gólszerzési lehetőség csak egy akadt. A 38. percben Suso lövésébe de Jong tette bele a sarkát, a labda pedig a felső lécen csattant.

A szünet után egy szemmel láthatóan bátrabb, határozottabb, aktívabb kolozsvári csapat futott ki a pályára, a szemléletváltásnak pedig gyorsan meg is lett a gyümölcse. Az 56. percben Manea ívelt be jobb oldalról, Jules Koundé pedig kézzel ütötte el a Lacina Traoré felé tartó labdát. Deniz Aytekin játékvezető előtt továbbot intett, majd a videóbíró bevonásával felülbírálta ítéletét és befújta a jogos büntetőt. A labda mögé Deac állt, aki magabiztosan lőtt a kapu jobb alsó sarkába – Tomas Vaclik érezte az irányt, ám nem érte el a labdát (1-0).

A bekapott gól után igyekezett magasabb fokozatra kapcsolni a vendégcsapat is, amely nem tudni, hogy ismerte a CFR idei statisztikáit. Melyek szerint a vasutasok három idei bajnokin egyetlen gólt sem kaptak, mi több, az ellenfelek csak kétszer (!) találták el a kapujukat…

Erre a Sevillának is a 82. percig kellett várnia (a kapufa nem számít kaput találó lövésnek), igaz, ebből ki is egyenlített. Mihai Bordeianu meggondolatlanságából jutott szöglethez a Sevilla, a beívelt labdát csak röviden tudták felszabadítani a hazai védők, Rony Lopes lövése pedig a leshatáron álló de Jongot találta meg. A holland, szemtől szemben Giedrius Arlauskisszal, inkább a passzt választotta, önzetlenségét pedig Jusszef En-Nesziri váltotta gólra (1-1).

A bekapott találat sokkolta a kolozsváriakat, a spanyolok pedig csak most kezdtek el úgy játszani, mint aki nyerni akar – Lopes életerős lövésénél bizony Arlauskisnak nagyot kellett védenie a ráadás 3. percében…

Ugyan a CFR egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, szinte tökéletesen felépített védelmével végig partiban volt jóval nevesebb ellenfelével szemben, mégis a Sevilla várhatja előnyből az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót egy összességében gyenge színvonalú első mérkőzést követően.


További erdélyi sporthírekért látogasson el az Erdélysport.hu oldalára!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: