2009-08-06 14:21:42• hírek • Ferenczi Noémi

Küzdelem az utcagyermekekért

Csütörtökön került sor a szatmárnémeti Stea Egyesület legújabb projektjének bemutatójára.

A Stea Egyesület 2004-ben kezdett dolgozni az utcagyermekek társadalomba való visszailleszkedéséért. Azóta az egyesület számos leküzdött akadályt és sikert tudhat maga mögött. Önkormányzati valamint holland, francia, olasz segítséggel jelenleg már létezik az egyesület által létrehozott és működtetett nappali otthon, mely nap mint nap megfelelő helyszíne az utcagyermekekkel való szociális foglalkozásoknak.

A Stea Egyesület szinte a kezdetektől fogva együttműködött külföldi önkéntesekkel, legújabb projektjük sem jöhetett volna létre megfelelő támogatás nélkül.

 

 

A „StradAlternativa" elnevezésű projekt keretében körülbelül száz utcagyermek számára szeretne támaszt nyújtani az egyesület. Az öt éves futamidejű projektet a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal által az önkormányzat is támogatta, partnerként vett rész az olaszországi Popica Onlus és a Solidarité Enfance Roumanie francia egyesület, rajtuk kívül számos egyesület, alapítvány járult hozzá a projekt létrejöttéhez.

„Az egyesület a társadalmi integrációban való segítségnyújtást tűzte ki célul. Sokan, akik hozzánk kerülnek azt hiszik, hogy az elsődleges biológiai szükségleteiket szeretnénk kielégíteni, pedig sokkal többről van szó. Segítségünkkel az utcagyerekek okmányokat szerezhetnek, megtanulhatnak írni, olvasni, majd a célunk, hogy megélhetési lehetőséget is találjanak. Mi mindebben segítünk, azonban ezt nekik is akarniuk kell. Mi halászni tanítjuk meg őket, nem pedig halat adunk"- fejtette ki Cristina Bala, az egyesület elnöke.


Cristina Bala megköszönte az önkormányzat hozzájárulását
Cristina Bala megköszönte az önkormányzat hozzájárulását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: