2011-07-13 15:13:35• hírek • Szatmár.ro

Küzdelem a címzetes katedrákért

Megyei szinten a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által meghirdetett címzetes 55 címzetes tanári állásra 535-en iratkoztak be.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2011/2012-es tanévre 55 címzetes tanári katedrát, valamint 620 helyettesítői tanári állást hirdetett meg. A versenyvizsgára a jelentkezés az június 24-én ért véget, amelynek során összesen 535-en jelentkeztek valamelyik katedra elfoglalására.

A pedagógusi versenyvizsgát szerdán délelőtt rendezték meg ország szerte, így megyénkben is. Idén is két központ adott otthont az írásbelinek: az általános műveltségi tárgyköröket és a speciális tantárgyakat oktatók a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában, míg az óvónők, tanítók és a technikai tantárgyakat oktatók a Constantin Brancusi Faipari Iskolacsoport épületében írhatták meg dolgozataikat.

A pedagógusoknak 8 és 9 óra között kellett elfoglalniuk a helyeiket a vizsgaközpontokban, ezután kapták meg a tételeiket, amelyeknek kidolgozására négy óra állt a rendelkezésükre. Rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be egyébként idén a versenyvizsgán, hiszen senkit nem engedtek be az épületbe a vizsgázókon és a vizsgáztatókon kívül. A vizsgát követően pedig a sajtó képviselőit még csak a folyosóra sem engedték be.

A versenyvizsga eredményhirdetésére július 18-án kerül sor, a jegyek közzététele után pedig a jegyükkel elégedetlen tanárok óvást nyújthatnak be. Az óvások elbírálását követően, a sikeresen vizsgázók leosztását a meghirdetett helyekre július 22. és 25. között rendezik meg nyílt meghallgatáson.


Tízen egy helyre, a címzetes tanári állásokért tartott versenyvizsgán
Tízen egy helyre, a címzetes tanári állásokért tartott versenyvizsgán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: