2010-04-18 20:11:10• hírek • Póti Orsolya

Erős nemzetközi mezőny a kutyakiállításon

Április 18-án került megrendezésre a Nemzetközi C.A.C.I.B. Kutyakiállítás második és egyben utolsó napja. A szombati nap nagy sikerét, a második nap megduplázta, hiszen sokkal nagyobb volt az érdeklődők és a benevezők száma is.

Vasárnap reggeltől újra kutyák és gazdik tömege lepte el a Somesul Stadion területét, a délelőtti óráktól pedig a kutyakedvelők is nagy számban látogattak ki a rendezvényre, hiszen ezen a napon került sor a Super Best in Showra, amelyen kiválasztották az idei kutyakiállítás legszebb kutyáját.  A szervezők nagyon meg voltak elégedve a kiállítással, hiszen a felhozatal egyre minőségibb volt, és egyre több kutyafajt neveztek be a tizenhárom országból összegyűlt gazdik és tenyésztők.

A kutyakiállításra szombaton 628 kutyát, vasárnap pedig 673 kutyát neveztek be. A kiállítás keretén belül kiválasztották Szatmár megye legszebb kutyáját is, egy Jack Russel Terriert, melynek tulajdonosa Lőrincz Mihály, aki ezt a fajtát először hozta be országunkba.

Az idei kutyakiállítás legkülönlegesebb kutyafajtája az amerikai mosómedve kopó volt, amely igen ritka Európában. Szabó Csaba, a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesületének alelnöke elmondta, hogy nagy ritkaság ez a kutyafajta, mivel Európában összesen csak harminc ilyen kutya van, és Romániában még nem tenyésztenek ilyet. Az idei kutyakiállításon megszervezett Best in Show nyertes kutyája mindkét nap a 165-ös sorszámú Terra Nova, azaz újfunlandi kutya volt, ezért a vasárnap rendezett Super Best in Show győztese is ő lett. A Show  második helyezettje a 465-ös sorszámú amerikai akita lett, a harmadik pedig a 406-os sorszámú szálkás szőrű tacskó.

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényen összesen több mint négyezren vettek részt, amely a szép időben egy kis kikapcsolódásra is alkalmat adott.





Erős volt a nemzetközi mezőny az idei kutyakiállításon


Képgaléria 1:

 

Képgaléria 2:


Képgaléria 3:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: