2018-04-23 06:14:53• hírek • Oszkó Viktória

Kutyák százai lepték el Szatmárnémetit

A Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete évről évre megszervezi nemzetközi szinten is elismert kutyakiállítását. Idén száznyolcvan fajtából nagyjából 700 kutyát neveztek be a versenyre, amelyet ezúttal is változatlan helyszínen, a Somesul stadionban tartottak.

Az időjárás mindenkinek kedvezett, igazi nyári meleg volt a hétvégén, ami sok családot csábított ki a füves pályára, hogy együtt töltsenek egymással és a simogatni való kutyákkal egy kellemes napot vagy délutánt.


Aki kilátogatott, ezúttal sem bánta meg, megcsodálhatta többek között a tekintélyt parancsoló, 70-80 kilogrammos kaukázusi juhászkutyát, a kecses afgán agarat, a mindig vidám és energikus terriereket vagy éppen a minden tekintetet magára vonzó óangol juhászkutyát.A bírák a kutyák értékelése során minden létező szempontot figyelembe vesznek. Ami a leginkább dominál, az egyértelműen az, hogy a kifutón elhaladó kutya mennyire viseli a fajtája jellegzetességeit, mennyire felel meg az elvárásoknak. Az orra hegyétől a farka végéig mindent szemügyre vesz a bíró, hogy eldönthesse, mennyire tökéletes a kutya a maga fajtájában.


Az év legszebb kutyája a Terra Novaként is ismert fekete újfundlandi lett.


 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: