2010-10-11 10:24:10• hírek • mti/reuters

Kutatók a kínai jeti nyomában

Kínai kutatók egy csoportja külföldi segítséget kér azért, hogy újabb expedíciót indíthassanak az ország "jetije", a helyben jeren vagy vadember néven ismert lény felkutatására.

Az elmúlt évek során több mint négyszáz ember számolt be arról, hogy látta a félig ember, félig majom külsejű jerent Hupej (Hubei) tartomány távoli, hegyvidéki részén - közölte a Hszinhua hírügynökség.

A különös lényt először a hetvenes, majd a nyolcvanas években keresték kutatócsoportok, amelyek szőrt, ürüléket és lábnyomokat találtak, valamint egy állítólagos jerenfészekre is bukkantak. Mindazonáltal mindeddig még nem sikerült perdöntő bizonyítékot találni a jeti létezésére.

A szemtanúk szerint a jeren nagyjából két méter magas, két lábon jár, szürke, vörös vagy fekete szőrzet borítja az egész testét. Most a Hupeji Vademberkutató Szövetség a világ minden részéről keres önkénteseket, akik hajlandóak lennének részt venni a lény felkutatásában. "Rendkívül elszánt csapattagokat keresünk, mivel a kutatás kemény munkát igényel" - mondta Luo Pao-seng (Luo Baosheng), a szövetség alelnöke.

Mindenekelőtt azonban a vademberkutatóknak pénzre van szükségük, csak a munka megkezdése tízmillió jüanos (296 millió forint) alapot feltételez. Ennek megteremtéséhez vállalatok hozzájárulását várják.

Kína valóságos kincsesbányája a kriptozoológiának (legendás állatokkal foglalkozó tudományág). A hírek szerint az ország távoli vidékeinek tavaiban a Loch Ness-ihez hasonló szörnyek élnek, Tibet pedig az igazi "hegyiember", a jeti hazája.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: