2010-04-18 17:53:08• hírek • Szatmár.ro

Kurutty műveltségi vetélkedő

Szombaton, április 17-én délelőtt a Ion Creanga Általános Iskolában, 13 csapat részvételével rendezték meg a Kurutty műveltségi vetélkedő megyei szakaszát.

Amint azt a verseny szervezőitől, Belluska Éva és Csiszár Éva tanítónőktől megtudtuk, bár Romániában ez már a 12. alkalom volt, Szatmár megye csak harmadjára kapcsolódott be a vetélkedőbe, ám így is rendkívül nagy volt a megmérettetés népszerűsége.

A kisiskolás, egyenként négytagú csapatoknak gyakorlatban és írásban, nyolc témakörben, többek között matematikából, anyanyelvből, német és angol nyelvből, állatvilágból és művészetekből kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.

A vidám hangulatú vetélkedőn a negyedikeseknek például mesét is kellett írniuk, melyet egymás előtt olvastak fel a csapatok, és idegen nyelvű jeleneteket is elő kellett adniuk.

A feladatok értékelését követően, a szombati fordulóban első helyezett lett a Ion Creangă Általános Iskola Pillangók csapata - Kulcsár Izabella, Leitner Cynthia, Hocz Helga, Felleg Zselyke, felkészítőjük: Csiszár Éva, Belluska Éva, Nagy Ágnes, Felleg Zsuzsa -, a második helyen a Balcescu-Petőfi Általános Iskola Boszik csapata - Lukács Vivien, Besenyődi Judit, Besenyődi Beatrix, Kiss Dalma, felkészítőjük: Ianos Erzsébet - végzett, a harmadik legügyesebben szereplő kisdiákcsapat pedig a Mircea Eliade Általános Iskola Zümi csapata - Juhász Kristóf,Vass Szabolcs, Juhos Roland, Kulcsár Dániel, felkészítőjük: Román Melinda, Kottra Éva, Gábrus Andrea, Vajda Katalin - lett.

A vetélkedő országos szakaszán, melyet a Kovászna megyei Kézdialmáson rendeznek meg május 16 és 18.-a között, az első helyezett csapat, azaz Pillangók képviselik majd megyénket.


Kurutty műveltségi vetélkedőt rendeztek
Kurutty műveltségi vetélkedőt rendeztek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: