2018-03-07 11:13:08• hírek • Bede Emőke

Kupával tértek haza a kosaras lányok

Szerda délelőtt rózsával köszöntötték a kihívásokkal teli időszakon túllendülő kosaras lányokat, akik cserébe a Közép-Európa Ligában nyert kupájukat állították ki a polgármesteri hivatal előterében.

Fontos mérföldkőhöz ért vasárnap a szatmári sporttörténelem, ugyanis a kosaras lányok a Brassó városában megrendezett döntőn 69-60-ra verték a német BC Pharmaserv Marburg csapatát, így elhódították a Női Közép-Európa Liga legjobbjának járó trófeát. Eredményük annál is inkább dícséretre méltó, mivel a helyi felnőtt labdás csapatsport történetében most először sikerült egy hivatalos torna legfelső dobogójára állni.
 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal gyűléstermébe bevonuló lányokat egy-egy szál rózsával fogadták. Legelőször a város polgármestere gratulált az csapatnak. „Jelentős értéke van ennek az eredménynek, hiszen a versenysport által sikerül öregbíteni városunk hírnevét. Emellett az országos és nemzetközi sajtó felé is pozitív képet tudunk így közvetíteni, és megmutathatjuk, nem csak egy halálos autóbaleset vagy rablás miatt érdemes Szatmárnémetire figyelni” –mondta el Kereskényi Gábor, aki azt is megígérte, hogy továbbra is támogatják a helyi verseny- és tömegsportot. A fiataloknak ugyanis nagy szüksége van a mozgáson kívül a követendő példaképekre is, akik bebizonyítják, csak kemény munka által lehet kiváló eredményeket elérni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: