2009-06-09 16:37:42• hírek • Szatmar.ro

Kupaelődöntő az osztályozó árnyékában

A Román Kupa megyei szakaszának elődöntőit rendezik, de a Turult nem érdekli.

Szerda délután rendezik a Román Kupa megyei szakaszának az elődöntőit, mely mérkőzéseknek egyaránt az Olimpai-stadion ad otthont. Az első meccsen a Mikolai Turul a Homoródi Gammával, a másikon pedig az Egri Sasok és az Óvári Somesul csap össze.

Nyitányként két bajnok, a negyedik osztály megnyerő Turul és az ötödik liga A csoportjának aranyérmese, a Homoród méri össze erejét. Papíron egyértelműen a Mikola az esélyesebb, ám, mint azt Dobos Csaba elnök elárulta, ők inkább a jövő heti osztályozóra koncentrálnak. „Nem erőltetjük a kupa megnyerését, mivel nem akarjuk kifacsarni a játékosokat. Nekünk a fő cél a feljutás a harmadik ligába, ezért nem jönne jól, ha az elődöntőben vagy győzelem esetén a döntőben megsérülne valaki."

Ugyanakkor komoly változások történtek az osztályozóval kapcsolatban: nem az eredetileg kijelölt helyszínen rendezik és lehet, hogy nem is az eredetileg ismert csapat lesz Turul ellenfele. Mivel a Szilágysomlyói Silvania II. első csapata a Caracal és a Borosjenő ellen szintén a feljutásért küzd, ez befolyásolja a fiókcsapat sorsát is. Amennyiben ugyanis maradnak a III. osztályban, akkor kettes számú együttesük nem kerülhet fel a harmadik vonalba. Ebben az esetben a második helyezett Galgói Dumbrava lehet a Mikola ellenfele. Ami a helyszínt illeti, az eredetileg kinevezett Várad helyett Margittán lesz a mérkőzés, mivel az mind Mikolához, mint Szilágysomlyóhoz közelebb van.

Dobos Csaba viszont nem foglalkozik a leendő ellenféllel és helyszínnel, szerinte csapata önbizalommal várhatja ugyanis a mérkőzést. „A bajnokság megnyerésével nagy az önbizalma a csapatnak, a szurkolói hátterünk is megvan, úgyhogy bízunk abban, hogy feljutunk a harmadik ligába. Aztán majd leülünk és megtárgyaljuk, hogy miként legyen az anyagi résszel is."

Ami a másik elődöntőt illeti, az Egri Sasok a hetedik, az Óvári Somesul pedig a harmadik helyen végzett a bajnokságban. Ez alapján utóbbiak tűnnek az esélyesnek. De a Sasok igazi kupaspecialisták, az idén már két nagy skalpot begyűjtöttek az Olimpia és a Nagykároly személyében. „Számunkra már az is nagy dolog, hogy az elődöntőbe kerültünk, mivel kevés pénzből gazdálkodó kiscsapat vagyunk. Óváriban jobbak a feltételek, de én azt mondom, mindkét csapatnak 50-50 százalék az esélye a fináléba jutásra", mondta Simon Elek elnök.

A döntőt június 14.-én, szombaton rendezik a Olimpia-stadionban 18 órai kezdettel.



A Mikola játékosai inkább az osztályozó után ünnepelnének


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: