2010-01-15 13:05:29• hírek • Szatmar.ro

Kultúrház: tető alá hozták

Kulturális talkshow-ként folytatódik a Kultúrház, az MTV hatodik éve jelentkező kulturális magazinja. Winkler Nóra vasárnaptól egy-egy meghívott műsorvezető társaságában mutatja be a hét eseményeit: ezúttal Vágási Feri és a házasságcsapda történetét.

Vasárnaptól újra stúdióból jelentkezik a Kultúrház. A kulturális magazin riporterei továbbra is mindenhol ott lesznek, ahol valami maradandó születik, exkluzív interjúkban, feltáró riportokban, szubjektív programajánlókban mutatják be a hét történéseit. A műsor adásonként változó központi témáját azonban január 17-étől a stúdióban, minden héten más televíziós kollégával és meghívott vendégekkel dolgozza fel Winkler Nóra, a Kultúrház műsorvezetője.

Hétről-hétre történnek olyan események, jelennek meg olyan művek vagy nyílnak olyan kiállítások, amelyeknek nem elég csak a kulturális vetületét bemutatni, érdemes több szempontból megvizsgálni. Az árpádsávos zászlók kiállítása vagy a svájci minaretépítési tilalom esetében például elvárható a többféle megközelítés, hogy a korábbi témákból szemezgessünk. Talán nem merészség azzal számolni, hogy kulturális eseményeink nagy többsége ilyen. A vasárnapi adás fő témái: a Szomszédok újjáéledő kultusza, vagy a vegyes házasságokról készült dokumentumfilmek sem kizárólag kulturális szempontból érdekesek.

Két műsorvezető, két megközelítés, két eltérő szemlélet: ebben változik tehát a vasárnap esténként 50 percben jelentkező kulturális magazin. A műsor első, január 17-én látható adásában Winkler Nóra Rózsa Péter társaságában harmadik világból származó férjek és magyar feleségeik történeteit mutatja be. Belenéznek a hazai vegyes házasságokról készült dokumentumfilmekbe, az összecsiszolódás és a beilleszkedés nehézségeit egy indiai férfi és egy magyar lány távkapcsolatán, egy komoly korkülönbséggel köttetett kubai-magyar frigyen, illetve egy nigériai muszlim fiatalember és magyar felesége történetén keresztül szemléltetik.

A másik téma a Szomszédok: hogyan lehet az, hogy a sokat látott Teteleregényt hitelesebb viszonyítási pontnak, kordokumentumnak tekintik a mai huszonévesek, mint az egykorú nézők? Minek köszönhető Vágási Feri popikonokat megszégyenítő népszerűsége? Ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat január 17-én este az M1-en, 23.45 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: