2010-11-17 16:30:07• hírek • Szatmár.ro

Kulturális szimpózium a 105-ik évforduló jegyében

A Szatmári Művészeti Iskola Napjai keretén belül szerda délelőtt kulturális szimpóziumot szerveztek a Poesis Multikulturális Központban. „Jelen mely méltó a múlt hagyományaihoz" című előadássorozattal ünnepelték az intézmény százöt éves fennállását.

A rendezvényen többek között részt vett Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója, Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke, Felician Pop, az Alkothóz igazgatója, Natalia Lazar, az Avasfelsőfalu Kulturális központ igazgatója valamint Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

Az intézmény vezetősége és tanárai eseménydús napoknak néznek elébe, és a szerdai sem volt különb, hiszen egy családias hangulatú szimpózium keretében összefoglalták az iskola fejlődésének bizonyos szakaszait, különlegesebb momentumait, rövid történetét, illetve megemlékeztek mindazokról, akik egykor az iskola igazgatói és tanárai voltak.



„A Művészeti Iskola küldetése továbbra is az lesz, hogy közel kerüljön a közösséghez, felkeltse mindenkiben a művészetek iránti érdeklődést, és egy életre való esztétikai nevelésben részesítse mindazokat, akik részt vesznek a tanfolyamokon. Továbbra is biztosítani fogja a zökkenőmentes fejlődést aktív és konstruktív lehetőségekkel." - mondta el Deac Mircea.



Kulturális szimpóziumra került sor a Poesisben


A Megyei Tanács alelnöke, Adrian Stef gratulált is iskola csapatának tevékenységeihez, és arról biztosította a jelenlevőket, hogy megpróbál ő is mindent megtenni az iskola további fejlődéséért.

A szimpózium moderátora, Felician Pop a Művészeti Iskolát Szatmár megye egyik legrégebbi kulturális intézményének nevezte, amely folyamatosan működött, még a háborúk idejében is. Egyes dokumentumok szerint a Művészeti Iskola nem 1905-től, hanem 1903-tól létezett, azaz ma már fennállásának 107-dik évfordulóját kéne ünnepeljük. - tájékoztatta a jelenlevőket Felician Pop.



A moderátor beszédét követően Deac Mircea, igazgató sorra fogadta a gratulációkat, majd ismertette a rendezvénysorozat részletes programját. A szimpózium felemelő pillanata az volt, amikor Csendes István tanár úr felolvasta mindazok nevét, akik egykor az intézményt vezették és ott tanítottak.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: