2018-10-18 09:13:54• hírek • Szatmár.ro

Kulturális sokszínűség: indul a 9. Bölcs Diákok vetélkedő

November 2-ig jelentkezhetnek a középiskolások a Communitas Alapítvány Bölcs diákok vetélkedőjére, amelynek mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatok révén ösztönözzék tanulásra a diákokat. A legjobban teljesítő tíz csapat nyereménye ezúttal is egy élménytábor lesz.

Kulturális sokszínűség címmel szervezi meg a Bölcs diákok országos szintű vetélkedő kilencedik kiadását 2018. októbere és 2019. augusztusa között a Communitas Alapítvány. „A vetélkedő mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatokkal ösztönözze tanulásra a diákokat, és rávilágítson az egyes tudományágak közötti kapcsolatokra a mindennapi használatban. Tavaly több mint 90 csapatot mozgatott meg a vetélkedő, idén is szeretettel és érdekes programokkal várjuk a kulturális kalandorokat” - mondta Sólyom Réka programkoordinátor, a Communitas Alapítvány munkatársa.

 

Mihályfalvi Katalin, a vetélkedő feladatlapjainak kidolgozója szerint a 2018/2019-es tanévben a vetélkedő újdonságának számít, hogy Communitas Alapítvány, a Kolozsvári Református Kollégiummal együttműködve, a vetélkedő akkreditációs kérését felterjesztette az Oktatási Minisztériumba, ezáltal januárban bekerülhet a verseny az országos szintű vetélkedők eseménynaptárjába. „Az idei vetélkedőn a tanulók olyan európai népcsoportok kultúrájával ismerkedhetnek meg, amelyek sajátos jellege abból származik, hogy jelenleg kisebbségként élnek egy más nemzeti többségű országban. Gondoltunk itt a katalán, flamand vagy akár grúz, örmény kultúrákra” – hangsúlyozta.

 

A BBTE a kezdetektől a Bölcs Diákok vetélkedő partnere volt – mutatott rá Dr. Kádár Magor egyetemi docens. „Igyekszünk olyan programokat támogatni, amelyek egy kicsit kimozdítják a diákokat a komfortzónájukból, növelik az életképességüket, a nyitottságukat a világra, és ehhez a folyamathoz nagyon jól kapcsolódik a Bölcs Diákok vetélkedő és az Örökségünk Őrei kezdeményezés is, amelyeknek büszke támogatói vagyunk. A Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklámintézet részéről örömmel fogatuk, hogy a vetélkedő felkerülhet az országosan jegyzett versenyek listájára, mivel szeretnénk elérni azt, hogy a nyertes csapatok eredményei felvételi jegyként számíthassanak, akárcsak a tantárgyversenyek esetében” – szögezte le.

 

Az idén csatlakozik a BBTE Geológiai Intézete is a vetélkedőhöz. „A vetélkedő egy jó alkalom arra, hogy a diákok jobban megismerjék a földtudományokat. Szeretnénk népszerűsíteni és megismerni a környezetvédelmet, mivel a középiskolában egyre jobban visszaszorulnak a természettudományok” – fogalmazott Silye Lóránd, oktató. 

 

Az idei vetélkedőre is 3-4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várják, vezetőtanárok kíséretével, akik november 2-ig iratkozhatnak fel a vetélkedőre: www.bod.communitas.ro.  A verseny idén is öt fordulóból áll, az első három online rendszerben fog működni a vetélkedő honlapján, majd az elődöntő és a döntő egy televíziós vetélkedő keretében zajlik, ahol 10 csapat mérheti össze tudását.  A legjobban teljesítő 10 csapat idén is élménytáborban vehet részt a Communitas Alapítvány jóvoltából.

 

A versenyt idén a Kolozsvári Református Kollégium, az Örökségünk Őrei mozgalom, a BBTE Biológiai és Ökológiai Intézet és a BBTE Geológiai Intézetének magyar tagozatai, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, a BBTE Interdiszciplináris Bio–Nano Tudományok Kutatóintézete, valamint a BBTE Történelem - Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézete közreműködésével rendezik meg.

 

A vetélkedőről ITT található részletes információ.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: