2012-05-21 09:28:50• hírek • Szatmar.ro

Kulturális rendezvényekkel teli éjszaka

Május 19-én szervezték meg a Múzeumok éjszakáját, amely a Szatmár Megyei Tanács elnökének, Csehi Árpád számára is kihagyhatatlan rendezvénynek mutatkozott.

A színvonalas szervezésnek köszönhetően, már a rendezvényre való beinvitálás is eredetire sikeredett. A kellemes tavaszi időben a Képzőművészeti Múzeum (Vécsey-ház) előtt elhaladva a korabeli jelmezekbe öltözött fiatalok hívták a járókelőket, hogy lépjenek be a kultúra birodalmába.

Csehi Árpádot a fiatalok körbevezették a múzeum tárlatain, elmesélve mindegyik kiállítás történetét. A tanács elnöke érdeklődve szemlélte a Kis herceg elnevezést viselő kiállítást, melyen gyerek rajzok és különböző alkotások voltak közszemlére bocsájtva. A múzeum termeiben sétálva, Csehi Árpád az érdekesebb kiállított alkotásokról kérdezte kísérőit, akik apró részletességgel mesélték el a speciális fotózási technikával készült montázsok, de a kézzel írt versek és a felaggatott modern alkotások történeteit is.

A múzeum kertjében felállított szabad téri színpad előtti tér mindeközben megtelt, hiszen a Sorompók nélkül színházi fesztivál keretében a nagyváradi Mária királynő színtársulat művészei mutatták be a Biloxi blues című darabot, melyben minden néző kicsit önmagára talált, mivel az előadás szereplői az aktuális társadalmi és politikai életet parodizálták. Csehi Árpád fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a szombat esti rendezvényeken, mivel a kultúra ápolását és támogatását kulcsfontosságúnak tartja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: