2012-09-26 13:38:06• hírek • Póti Orsolya

Szabadtéri műsorral nyitja meg az új tanévet a Művészeti Iskola

Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója
Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója

Szabadtéri műsorral nyitják meg az új tanévet a Szatmári Művészeti Iskola zene és képzőművészet szakos diákjai szeptember 28-án, pénteken. Erről és egyéb rendezvényekről számolt be Deac Mircea, az intézmény vezetője sajtótájékoztató keretében.

A szeptember 26-i sajtótájékoztatón Deac elsőként az iskola új tanárait mutatta be, név szerint Oros Lucian énektanárt, Pap Razvan énektanárt, Kása Erika énektanárnőt, Dan Balét, aki a fotóművészetet oktatja majd és Abkorovits Róbert képzőművészet szakos tanárt. Mint megtudtuk: az iskola tanári gárdája fiatal, tehetséges oktatókkal bővült.

A 2012/2013-as tanévet rendhagyó módon készülnek megnyitni az iskola diákjai, ugyanis a Corneliu Coposu sétányon szerveznek zenés műsort és kiállítást szeptember 28-án, pénteken 18 órától.

Az érdeklődők az iskola fotó és képzőművészet szakos diákjainak alkotását tekinthetik meg a rendezvény keretében, valamint balett és sporttánc bemutatókat láthatnak. A táncosokon kívül fellépnek a könnyűzene, klasszikus ének és színészet szakos diákjai is, akik ez alkalommal is különleges összeállítással várják a közönséget.

Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója„Az új tanévben számtalan kulturális esemény áll előttünk, hiszen folytatódik a partnerségi kapcsolat a Szatmári Képzőművészek Egyesületével és a Téglási Általános Iskolával is. Ezenkívül együttműködési szerződést kötöttünk a Szatmári Caritas Szervezettel, amely több rendezvényére is meghívja diákjainkat" - mondta el az igazgató.

A Művészeti Iskola diákjai októbertől különféle helyszíneken, öregek otthonában, a téglási iskolában, a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, a Szatmár Megyei Tanács galériájában, a szatmári filharmóniában lépnek fel, illetve mutatják be alkotásaikat.

Mint megtudtuk, az új tanév kínálata képzőművészeti szakon: festészet, grafika, szobrászat, művészettörténelem és foto-dizájn; zene szakon indul klasszikus gitár, elektromos gitár, basszusgitár, hegedű, szintetizátor, zongora, klarinét, szaxofon, tárogató, könnyűzene, népzene, klasszikus ének, kórus, illetve hangszeres és vokális együttesek szak. A felsoroltak mellett indul színjátszás román és magyar nyelven, valamint balett és versenytánc is.

A csoportban zajló tanfolyamokra a beiratkozási díj egy évre 400 lej, a hangszertanfolyam 450 lejbe kerül, míg a klasszikus, illetve könnyűzene kurzus tandíja 500 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: