2012-11-19 14:50:32• hírek • Póti Orsolya

Kulturális rendezvények a Művészeti Iskola Napjai keretében

A Szatmári Művészeti Iskola vezetősége november 19-én sajtótájékoztató keretében számolt be a „Szatmári Művészeti Iskola Napjai" elnevezésű rendezvénysorozat programjáról, valamint az ennek keretében megrendezésre kerülő „Szívem Zenéje" Regionális Pop-Rock Zenei Versenyről.

A kiállításokban, zenében és táncban gazdag rendezvénysorozat november 20-án, kedd délután ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Poesis Multikulturális központ dísztermében és öt napon át különféle kulturális programokkal várja az érdeklődőket.

Az rendezvényre a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmári Művészeti Iskola szervezésében, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete, a Lion's Club, valamint a „Dinu Lipatti" Filharmónia támogatásával került sor - tudtuk meg Deac Mirceatól, az iskola vezetőjétől, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy idén is szebbnél szebb kulturális programok várják az érdeklődőket.

A kedd délutáni megnyitóünnepség keretében klasszikus zene és vers összeállításra kerül sor, november 21-én, 17 órától pedig népzenei esttel folytatódik a rendezvénysorozat a Művészeti Iskola dísztermében. Csütörtökön, szintén az iskola dísztermében pop-rock zenei előadást látogathatnak az érdeklődők, pénteken 14 órától pedig a szatmári iskola és az intézmény magyarországi testvériskolájának, a téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola diákjainak közös képzőművészeti kiállításával kerül sor a Szatmár Megyei Tanács galériájában.

November 24-én, szombaton 14.00 és 20.00 óra között kerül megrendezésre a VI. „Szívem zenéje" Regionális pop-rock zenei verseny, melynek idén is a „Dinu Lipatti" Filharmónia ad otthont.

„A „Szívem zenéjére" idén összesen 23 szólista és hat együttes jelentkezett hat megyéből. A vetélkedőt olyan tehetséges művészeti iskolás diákoknak szervezzük, akik szívesen bemutatják mit tanultak az elmúlt évek során" - mondta el Deac.

Mint kiderült, a győzteseket az iskola partnerszervezete, a Szatmári Lion's Club is díjazza. Horea Adrian Ungur, a Lion's Club elnöke a sajtótájékoztató keretében beszámolt a szervezet jótékonysági akcióiról, és elmondta: a regionális verseny legjobbika idén 500 lejben részesül, míg szólisták kategóriájában az I. helyezett jutalma 300, a másodiké 200 és a harmadiké pedig 100 lej lesz. Az együttesek kategóriájában az első helyezett 400 lejben, a második 300 és a harmadik 200 lejben részesül.

A Szatmár Megyei Tanács idén 15.000 lejjel támogatta a rendezvénysorozatot, melyből az iskola vezetősége 13.266 lejt használt fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: