2017-05-03 11:15:48• hírek • Kocsis Zoltán

Kulturális központ alakult Vetésen

Kulturális központ alakult Vetésen - döntött legutóbbi ülésén a község képviseleti testülete. A tanács egy sor feladattal is felruházta az új intézményt, amely a polgármesteri hivatal egykori épületében működik majd.

A Vetési Polgármesteri Hivatal 2016 tavaszán költözött át az újonnan épült székhelyére, ezért a község vezetői számára fontos volt, hogy rendeltetést találjanak az önkormányzat egykori otthonának. Az épület felújítása elkezdődött, a tanács döntése értelmébe pedig itt székell majd a kulturális központ.

„A központ feladatai igen szerteágazóak lesznek”, árulta el Ilyés Gyula. „Otthont ad és üzemelteti a könyvtárat, a leendő régészeti és népművészeti múzeumot, koordinálja a község három kultúrotthonának működését, kezeli az egyedi Vlad-kápolnát. Mindezek mellett pedig a központ célja, hogy felélénkítse a község kulturális életét”, magyarázta a polgármester.

Utóbbi kapcsán is új szelek fújdogálnak Vetés községben, hisz Óváriban ismét elindult a néptáncoktatás – 13 év után! Ugyanitt alkotótábort szerveznek a nyár során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: