2016-08-03 15:42:50• hírek • Szatmár.ro

Kulturális főváros lehet Nagybánya - szatmári segítséggel

Radu Bud prefektus és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke augusztus 3-án Máramaros megyében, Nagybányán járt.

A helyi prefektúrán került sor ugyanis annak az együttműködési szerződésnek az aláírására, melynek értelmében Szatmár megye támogatja Nagybánya azirányú törekvéseit, hogy 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa legyen. Az eseményen a házigazdák mellett jelen voltak Bihar, Beszterce-Naszód és Szilágy megyék prefektúráinak és megyei tanácsainak képviselői is.

A bevezetőben Sebastian Mihai Luput, Máramaros megye prefektusa összegezte az eddigi lépéseket a kulturális fővárossá válás felé. Gabriel Zetea, a Máramaros Megyei Tanács elnöke az Észak-Nyugati Régió képviselőinek jó ideje tartó, gyümölcsöző együttműködéséről beszélt. Vlad Tausance, a Nagybánya 2021 Alapítvány művészeti igazgatója szerint fontos lenne az ülésen résztvevő megyék erőforrásainak feltérképezése és egy közös népszerűsítési stratégia kidolgozása.

Pataki Csaba és Radu Bud helyben aláírták az együttműködési szerződést. Cosmin Vlaicu, Szilágy megye titkára élve a felhatalmazással szintén szignózta a szerződést. Beszterce-Naszód és Bihar megyék képviselői a következő napokban kerítenek sort erre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: