2011-07-28 11:07:06• hírek • Nagykároly.ro

Kulturális foglalkozások

Újabb kikapcsolódási lehetőségek várják a nyaralókat a Nagykárolyi Termálstrandon. A nyugat-szatmári város kulturális központja egyhetes fesztivált szervezett ugyanis a fürdőben. Az új hónap első napján kezdődik, s öt napon keresztül tart a foglalkozássorozat. Ennek keretében a központ referensei többféle tematikájú alkalomra várják a diákokat és a felnőtteket egyaránt.

A strand területén augusztus első öt napján 9 és 15 óra között például népi- és moderntáncokat tanulhatnak, vagy éppen ütőhangszerekkel ismerkedhetnek meg, lesz továbbá alkalma az érdeklődőknek kézművességgel, színházzal foglalkozni, s az irodalomkedvelőket külön terasz várja.

A moderntáncokat és az aerobicot Raluca Păvăluc, a kézművességet Kiss Zita, a néptáncot Adrian Paşca, a dobolást Szűcs József, míg színházat Paul Sarvadi oktat, illetve egész pontosan az ő segítségükkel lehet kipróbálni ezeket a foglalkozásokat. A „színházasdi" a jelentkezők számától függően improvizációs játékokat, mi több, igény esetén akár elméleti oktatást is jelent. A lényeg persze a jó buli, a jó hangulat. Hiszen az alkalmak természetesen nem kötött program szerint zajlanak, hanem együttesen cselekednek a minél hasznosabb időtöltésért.

A foglalkozások a következő időpontokban kezdődnek: 9 órakor amolyan ébresztő torna, majd a modern táncoké a főszerep. Az ütőhangszerek egész pontosan 10 órakor szólaltatnak majd meg, 11-től a kézművességgel lehet ismerkedni, illetve például ajándéktárgyakat készíteni. S hogy mit is jelent ez: hát szivacsokból készíthetnek a jelentkezők virágokat, azonban csak annak „árán", ha elmondanak egy verset, egy mesét, vagy éppen elénekelnek egy dalt. Déltájt a népzene szólal meg, s természetszerűleg meghozza majd a táncos-jókedvet, 1 órától pedig ahogy mondani szokás, színház lesz az egész világ, legalábbis a nagykárolyi beach.


A gyermeknap alkalmával is rendkívül népszerűek voltak a kézműves foglalkozások
A gyermeknap alkalmából is rendkívül népszerűek voltak a kézműves foglalkozások


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: